Maker Town festivalen

Maker Town är en årligt återkommande samskapad festival i Örnsköldsvik som sätter fokus på kreativitet, innovation och entreprenörskap.

Första året 2023 av Maker Town festivalen blev framgångsrik. Både i form av engagemang, nya samarbetsformat, branschbredd och synlighet. 54 medarrangörer lockade totalt ca 2000 besökare. Denna positiva respons bekräftar festivalens relevans och behovet att fortsätta främja entreprenörskap, kreativitet och innovation i Örnsköldsvik. Festivalen fungerar som en gränsöverskridande arena där organisationer och entreprenörer, kreatörer uppmanas att samarbeta och utforska nya projekt, produkter och samarbetsformat.


Se filmen om Maker Town här: 

Några citat från medverkande under festivalens första år:

”Väldigt positivt både av oss och av besökare. Det känns som detta behövs i stan, något nytt event som lyfter det kreativa och skapande. Alla kan ju vara med då det finns något för alla, som passar alla oavsett ålder, kön, bakgrund med mera.”

”Ett fräscht nytt koncept som känns utvecklingsbart och spännande. Härlig mix av inslag i programmet och kul att det händer något på flera olika ställen.”

För att summera Maker Town fanns det något för alla, oavsett ålder, kön, intresse eller bakgrund. Det fanns aktiviteter att delta i men även aktiviteter att vara betraktare av och merparten av dem var kostnadsfria.


Besök Maker Towns hemsida på https://www.makertown.se/

Den uppdateras löpande mer program och information om festivalen.


Du kan också följa festivalens framväxt och genomförande på Instagram. Där heter kontot: makertown_ovik


Kontakta Mia Lindmark, projektledare Maker Town på miria.lindmark@ornskoldsvik.se om du har frågor om festivalen.