Uppsnack inför "Creative Biotech Workshop"

Är du en kreativ och nyfiken människa som vill hitta nya sätt att utrycka din kreativitet?

I augusti 2024 genomför Innovationsbolaget och RISE Processum en fyradagars workshop under ledning av den kreativa forskaren och entreprenören Gary Cass.

Syftet med workshopen kommer att vara att introducera konstnärer till bioteknologins värld med sikte på att skapa nya konstnärliga verk och att väcka både nyfikenhet och kritisk medvetenhet om bioteknik.

Som en del i denna satsning bjuder vi in till ett uppsnack där ni kan få veta mer!

När: 13 maj 2024, kl 18.00-19.30

Var: Innovationsbolaget, Centralesplanaden 20 B, Örnsköldsvik

  

Denna kväll berättar Gary Cass en inspirerande berättelse om hur vetenskap, konst och kreativitet kan leda till innovation och nya affärsmöjligheter. Men också om vad man kan förvänta sig som deltagare i Creative Biotech Workshop.

 

Konstnärer och kreatörer från Örnsköldsvik, Sverige och de nordiska länderna bjuds in att medverka. Ett urval kommer att göras bland de som ansöker om att få delta, för att skapa en grupp med bred representation.

 

  

Anmäl dig här: https://forms.office.com/e/02NjBnEEAn

 

Gary Cass är bland annat känd för sin kreativa idé att använda en biologisk bakteriell process för att skapa en klänning av vin. Processen har bidragit till viktiga dialoger om modeindustrins hållbarhet och framtidens material och textil. Se Gary Cass TEDx-talk här: